I’m Your Man – Sam Westerberg sjunger Leonard Choen

I’m Your Man – En hyllning till Leonard Cohen

Många är artisterna som på olika sätt hyllat och tolkat sångaren, låtskrivaren och poeten Leonard Cohen och hans texter och musik. En magisk röst som dramatiskt och med humor analyserade människan och världen vi lever i. Religion och kärlek var teman som ofta återkom i Cohens texter. Ofta kombinerades folkmusik med mörka undertoner och inte sällan med en sensuell udd.

Nu tar sig Sam Vesterberg an Leonard Cohens texter och musik och gör egna personliga tolkningar tillsammans med musikantvänner vars vägar genom åren korsats med Sams.

Sam Vesterberg

En profil i Göteborgs musikliv sedan mitten av 70-talet bl a som sångare i Göteborgsgruppen Nynningen, som sångare i ”Tältprojektet” samt från flera projekt runt skivbolaget Nacksving i Göteborg.

Efter att ha hållit låg artistisk profil i flera år medverkade Vesterberg 1999 på skivprojektet ”En Salig Samling” som gavs ut till förmån för Frälsningsarméns sociala verksamhet och sålde i 240 000 exemplar. År 2002 gjorde han solodebut med albumet ”Väg 45” och 2011 kom uppföljaren ”Genom mitt fönster”.

Sam’s orkester består av välkända göteborgsmusiker med gedigna CV:n från teater-, jazz- och bluesscenen.

Gunnar Petersson (tr) har ett långt CV, Serve You Right To Suffer, Tottas Bluesband, flera teateruppsättningar och TV-jobb för att nämna några.

Rolf Hedberg (git., blåsinstr., dragspel mm) multiinstrumentalist med en flera decennier lång bakgrund som teatermusiker från Norrbottensteatern.

Teresa Indebetou (klaviatur, sång) kompositör och ledare av Teresa Indebetou Band m m.

Katarina Palm (cello, sång) frilansande cellist samt medlem i stråkkvartetten Qvartiett och Göteborgs kammarkör.

Mats Boogh (bas) Sweet Little Angels & Johanna Hjort, Hammond Hurricanes, Friends Of The Devil m m.

Tid: 27/10 kl. 20.00

Inträde: 150 kr

 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Zxg4H6_8_Yo&feature=youtu.be