Meny

För restaurangens öppettider se här

Vänligen notera att köket kan ha reducerad kapacitet 1-2 timmar före ordinarie stängningstid, för mer info ring restaurangen på 031-97 04 78.


Under vår lågsäsong från 1 oktober kan vår meny variera en del beroende på dag och tidpunkt och vi har inte alltid fullt utbud på menyn. När vi har en dags- eller lunchmeny kommer köket att ha reducerad kapacitet mellan 16-17 innan kvällsmenyn startar. För större sällskap går det alltid bra att förbeställa i god tid från hela menyn oavsett dag och tidpunkt. Torsdag och fredag serveras dagens lunch mellan 12-16. A la carte lördag och söndag från kl 12.00.


Vid musik och större event på Värdshuset och  Brännö kan annan meny gälla, för info ring restaurangen 031-970478


 

Scanna namntaggen på Instagram för att följa branno.vardshus.

Förrätter / Starters

Kantarellsoppa med chèvre toast 129: – (G/L)

Chanterelle soup with chèvre on toast

 

Rödbetscarpaccio, getostkräm, rostade pistagenötter och balsamvinäger 139: – (L/N)

Carpaccio on beetroot, goat cheese crème, pistachios, balsamic

 

 

Varmrätter / Main Courses

Grillad Lax, dillslungad potatis, höstkål, picklade senapsfrön & ljummen dillsås 265: – (L)

Grilled Salmon, dill potato, autumn cabbage, pickled mustard seeds and dill sauce

 

Grillad svensk ryggbiff, palsternackspuré, friterad kulpotatis, syrlig tomat & löksallad, rödvinssås och örtsmör  275: – (L)

Grilled Swedish sirloin, parsnip puree, deep fried potatoes, tomato and onion salad, red wine sauce and herb butter

 

Bakad och friterad jordärtskocka, jordärtskockspuré, skogssvampskrokett, parmesan och smörad grönsaksbuljong 195: – (G/L)

Baked & deep fried artichoke, artichoke puree, mushrooms croquette, parmesan and buttered vegetable broth

 

Pytt Bellman på biff, råstekt bakpotatis, stekt lök, pepparrotskräm smaksatt med djionsenap, persilja och gravad äggula 195:- (L)

”Hash Bellman” on beef, fried potatoes, fried onion, horseradish cream flavoured with dijon mustard, parsley and cured yolk

 

Husets Fisk & Skaldjursoppa med räkor och vitlöksbröd 225:- (G/L)

The Inn´s fish and shellfish soup with prawns and garlic bread

 

Kantarellsoppa med chévre toast 159:- (G/L)

Chantarelle soup with chèvre toast

 

Dagens erbjudande (begränsat antal, gäller ej alla dagar, fråga personalen för allergener) Dagspris

Today´s “offer” (does not apply every day, ask the staff for allergens) Daily price

 

 

Dessert

Havtornsparfait, rönnbärskompott, honungsflarn, havtornscurd och svartvinbärssorbet  99: – (G/L)

Sea backthorn parfait, Rowan berry compote, honey biscuit, sea backthorn curd and blackcurrent sorbet

 

Husets tre praliner 89:- (L/N)

The house´s three chocolate truffles

 

En kula husets sorbet/ one small portion of sorbet 59:-

 

 

Barnmeny / Children’s Menu

Köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatis / Meatballs with lingonberry, cream sauce and potatoes (L) 99: –

 

Pannkakor, grädde, hallonsylt / Pancakes, cream, raspberry jam (G/L) 79: –

 

Vaniljglass med chokladsås/ Vanilla ice Cream with chocolate sauce  (L) 69: –


2019-10-11. På meny har vi märkt upp de rätter som innehåller: laktos (L), gluten (G) samt nötter (N). 


Reservation för ändringar och tillägg för eventuella övriga rätter ring restaurangen på 031-970478