Meny

För restaurangens öppettider se här

Vänligen notera att köket kan ha reducerad kapacitet 1-2 timmar före ordinarie stängningstid, för mer info ring restaurangen på 031-97 04 78.


Under vår ”dagens lunch” måndag till fredag mellan 12-16 har vi inte a la carte. Lunchen kompletteras dock med vissa bistrorätter. Ring och hör med restaurangen. A la carte startar kl. 17.00. Välkomna!


Vid musik och större event på Värdshuset och  Brännö kan annan meny gälla, för info ring restaurangen 031-970478


 

Förrätter / Starters

Råraka, löjrom, rökt crème fraiche och syltad rödlök (L) 169: –

Hash Brown, white fish roe, crème fraiche and pickled onion

 

Rödbetsgravad lax, pepparrot, bondbönor, citronkräm och primörer (G/L) 159: –

Cured Salmon, horseradish, broad beans, lemon cream and vegetables

 

 

Varmrätter / Main Courses

Sotad Torskrygg, smörsås på kräftfond, örtpotatis, blomkålspuré, ärtkräm och chips 295: – (L)

Blackened Cod, butter sauce on crayfish broth, herb potatoes, cauliflower puree, pea cream and chips

 

Svensk Entrecote, rödvinssås, ört smör, marinerade svarta vinbär, grillad lök och variation på palsternacka (L) 295: –

Swedish Entrecote, red wine sauce, herb butter, marinated black currents, grilled onion and variation on parsnips

 

Ramlöksrisotto på matvete, västerbottenost, grön sparris, hasselnöt och rostad svampfond (L/N) 249: –

Wild garlic ”risotto” on wheat berries, ”Västerbotten” aged Swedish cheese, green asparagus, hazelnuts and roasted mushroom stock

 

Högrevsburgare (eller Portabello, vegetariskt alternativ) rökt cheddar, tryffel majonnäs, sojamarinerad shiitakesvamp, karamelliserad lök, sallad och sötpotatis pommes frites (G/L) 199: –

Prime Rib Burger (or Portabello for vegetarian) smoked cheddar, truffle mayonnaise, soy marinated shiitake mushroom, caramelized onion, salad and sweet potato french fries.

 

Moules Frites och aioli (stor, varmrätt 195:- / liten, förätt 125:-) (L)

Moules Frites and aioli (large, main course 195:- / small, starter 125:-)

 

Räkmacka, rågbröd, dillmajonnäs, pepparrot, sallad, picklad lök, ägg, löjrom (stor 245:-/ liten 129:-) (G)

Shrimp sandwhich, rye bread, dill mayonnaise, horse radish, pickled onion, egg, White fish roe

 

Dagens Husman (gäller ej alla dagar, fråga personalen för allergener) 155: –

Today´s “Plain Food”/”Husman” (does not apply every day, ask the staff for allergens)

 

 

Dessert

Tarte Tatin med vanlijglass (G/L) 99: –

Tarte tatin with vanilla ice-cream

 

Bakad Rabarber, färskostglass, dragon, vaniljkräm, söt crumble (G/L) 109:-

Baked rhubarb, cottage cheese ice-cream, tarragon, custard, sweet crumble

 

En kula sorbet/ one small portion of sorbet 59:-

 

 

Barnmeny / Children’s Menu

Köttbullar med rårörda lingon, brunsås och potatis (L) 99: –

 

Pannkakor, grädde, hallonsylt / Pancakes, cream, raspberry jam (G/L) 79: –

 

Vaniljglass med chokladsås/ Vanilla ice Cream with chocolate sauce  (L) 69: –


2019-06-06. På meny har vi märkt upp de rätter som innehåller: laktos (L), gluten (G) samt nötter (N). 


Reservation för ändringar och tillägg för eventuella övriga rätter ring restaurangen på 031-970478