Meny

För restaurangens öppettider se här

Vänligen notera att köket kan ha reducerad kapacitet 1-2 timmar före ordinarie stängningstid, för mer info ring restaurangen på 031-97 04 78.


Under vår ”sommarlunch” måndag till fredag mellan 12-16 har vi inte a la carte. Lunchen kompletteras dock med vissa bistrorätter. Ring och hör med restaurangen. A la carte startar kl. 17.00. Välkomna!


Vid musik och större event på Värdshuset och  Brännö kan annan meny gälla, för info ring restaurangen 031-970478


 

Scanna namntaggen på Instagram för att följa branno.vardshus.

Förrätter / Starters

Råraka, löjrom, rökt crème fraiche och picklad lök (L) 179: –

Hash Brown, white fish roe, smoked crème fraiche and pickled onion

 

Halstrade pilgrimsmusslor, variation på morötter, brynt smör, färskostkräm, grönkålschips, olivolja och glasört (L) 169: –

Grilled scallops, variation on carrots, browned butter, cottage cheese Cream, kale chips, olive oil and samphire

 

 

Varmrätter / Main Courses

Sotad Torskrygg, beurre blancsås, rotselleripuré, picklad rödbeta, körvel och stekt broccoli 295: – (L)

Blackened Cod, beurre blanc, celeriac puree, pickled beetroot, chervil and fried broccoli

 

Grillad svensk ryggbiff, chili och ingefärsglaze, rostade sesamfrön, rödvinssås smaksatt med stjärnanis, rostade betor och ljummen blandsallad med äpple (L) 295: –

Grilled Swedish sirloin, chili and gingerglaze, roasted  sesame seeds, red wine sauce flavoured with star anise, roasted beet and mixed salad with apple

 

Variation på rotselleri, picklad och rostad gulbeta, potatiskroketter fyllda med ädelost, rökt sojaglaze, brynt smör smaksatt med lök och soja (G/L) 249: –

Variation on celeriac, pickled and roasted yellow beet, potato croquettes filled with blue cheese, smoked soyaglaze, browned butter flavoured with onion and soya

 

Pytt Bellman på ryggbiff, sous videad bakpotatis, stekt lök, pepparrotskräm smaksatt med djionsenap, persilja och gravad äggula 209:- (L)

”Hash Bellman” on beef, sous vide baked potatoes, fried onion, horseradish Cream flavoured with dijon mustard, parsley and cured yolk

 

Husets Fisk & Skaldjursoppa med räkor och vitlöksbröd 235:- (G/L)

The Inn´s fish and shellfish soup with prawns and garlic bread

 

Räkmacka, rågbröd, dillmajonnäs, pepparrot, sallad, picklad lök, ägg, löjrom (stor 245:-/ liten 129:-) (G)

Shrimp sandwhich, rye bread, dill mayonnaise, horse radish, pickled onion, egg, White fish roe

 

Dagens fångst (begränsat antal, gäller ej alla dagar, fråga personalen för allergener) Dagspris

Today´s “fish, shellfish or mussels” (does not apply every day, ask the staff for allergens) Daily price

 

 

Dessert

Havtornsparfait, rönnbärskompott, honungsflarn, havtornscurd och svartvinbärssorbet (G/L) 109: –

Sea backthorn parfait, Rowan berry compote, honey biscuit, sea backthorn curd and blackcurrent sorbet

 

Flädersorbet, rostad vit choklad, vit chokladskum, citronkräm, halloncouli, citronmarinerad fänkål och citronverbena

Elderberry sorbet, roasted white chocolate, white chocolate foam, lemon curd, raspberry couli, lemon marinated fennel and lemon verbena (L) 99:-

 

En kula husets sorbet/ one small portion of sorbet 59:-

 

 

Barnmeny / Children’s Menu

Köttbullar med rårörda lingon, brunsås och potatis / Meatballs with lingonberry, cream sauce and potatoes (L) 99: –

 

Pannkakor, grädde, hallonsylt / Pancakes, cream, raspberry jam (G/L) 79: –

 

Vaniljglass med chokladsås/ Vanilla ice Cream with chocolate sauce  (L) 69: –


2019-08-16. På meny har vi märkt upp de rätter som innehåller: laktos (L), gluten (G) samt nötter (N). 


Reservation för ändringar och tillägg för eventuella övriga rätter ring restaurangen på 031-970478