Meny

För restaurangens öppettider se här

Vänligen notera att köket vissa dagar kan ha stängt eller reducerad kapacitet 1-2 timmar före ordinarie stängningstid, för mer info ring restaurangen på 031-97 04 78.


Vid musik och större event på Värdshuset och Brännö samt vissa dagar dagtid kan annan meny gälla, för info ring restaurangen 031-970478. Torsdagar 12-till stängning och fredagar 12.00-17.00 gäller speciell lunchmeny, se under ”dagens lunch” för mer information. Under julvandring söndagen den 8/12 gäller nedanstående meny både i värdshuset (gamla delen) och i glashuset med reservation för ändringar och tillägg. Välkomna! 

FÖRRÄTTER / STARTERS

Charkuterier och tillbehör: hjortpaté, gammaldags julkorv, lufttorkad griskind, griljerad julskinka, riven pepparrot, cognac- och cumberlandsås, senap, inlagd smågurka 159: – 

Charcuterie: Deer pâte, christmas sausage, cured pigskin, swedish christmas ham, horsradish, cognac- and cumberlandsauce, mustard, cornichons

Slät skaldjursoppa, handskalade räkor, saffran, vitlöksbröd 149:- (G/L)

Smooth saffron spiced shellfish soup with shrimps and garlic bread

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Grillad oxfilé serveras med en sås på rödbetor och svarta vinbär, smörstekta kantareller samt västerbottenostkroketter 355:- (G/L)

Grilled beef tenderloin, sauce on beetroots and black current,butter fried chantarelles, ”västerbottencheese croquettes

Vitlöksrostad spetskål serveras med örtig smörsås och hasselnötter (veg) 225: – (L/N)

Garlic roasted point cabbage, herbaceous butter sauce, hazelnuts

Fish´n chips med remouladsås och gröna ärtor 195: – (G/L)

Fish´n chips with remoulade sauce and green peas

Viltköttbullar med skogssvamp, cognac-gräddsås, svart vinbärsgelé, potatispuré 215: – (G/L)

Meatballs on game, forest mushroom, brandy cream sauce, black current jelly, mashed potatoes

Burgare, 2x90gr högrev, aioli, sallad, rostad lök, Bbq sås, bacon, cheddarsås, brioche och pommes 235:- (G/L)

Burger, 2x90gr prime rib, aioli, salad, roasted onion, Bbq sauce, bacon, cheddar sauce, pommes, brioche

Fisk & Skaldjursoppa, vit fisk, saffran, handskalade räkor, kokta primörer, vitlöksbröd 265:- (G/L)

Saffron spiced fish & shellfish soup, white fish, shrimps, cooked primeurs, garlic bread

Sill & Lax (löksill, kräftsill, senap & maltwhiskeysill, laxtartar, Janssons frestelse, skaldjurspaté, sparrispotatis, hovmästarsås, romsås) (G/L) 195:- mellanrätt

Herring and Salmon (onion, crayfish, mustard & maltwhiskey herring, salmon tartar, small potato and fish gratin “jansson”, seafood pâtè, ratte, mustard sauce, roe sauce)

DESSERT

Husets ris a la malta med hallonsås 109:- (L)

Ris a la malta with raspberry couli

Tre sorters ost med havtornmarmelad, vindruvor och päron 139:- (G/L)

Three cheeses with sea buckthorn marmalade, grapes and pear

BARNMENY / CHILDREN’S MENU

Pannkakor med hallonsylt och vispad grädde 95:- (G/L)

Pancakes with raspberry jam and whipped cream

Köttbullar med rårörda lingon, gräddsås, inlagd gurka och potatis 125:- (L)

Meatballs with lingonberry, cream sauce, pickled cucumbers and potatoes

Vaniljglass med tillbehör 85:- (fråga personalen för allergener)

Vanilla ice cream  (ask the staff for allergens)


På meny har vi märkt upp de rätter som innehåller: laktos (L), gluten (G) samt nötter (N). 

2024-11-29


Reservation för ändringar och tillägg för eventuella övriga rätter ring restaurangen på 031-970478